Jippo med begränsningar

Fiske2
Nu har Sportfiskarnas Stockholmsdistrikt gått ut med ny information om evenemanget vid Kvarnsjön söndagen den 11 maj. Den nya informationen, som publicerades igår torsdag, gör gällande att gratisfisket endast gäller från kl. 9.00 till 16.00. Vill man fiska efter kl. 16.00 får man lösa fiskekort för 100 kr. Vad som gäller om man vill påbörja fisket före kl. 9.00 framgår dessvärre inte.

Den första informationen, som lovade gratis fiske hela 11 maj, publicerades redan den 30 april. Märkligt är det, tycker jag, att man bara några dagar innan evenemanget går av stapeln plötsligt inför en tidsbegränsning för gratisfisket. Att publicera information på webben är lite som att kasta flaskpost i havet; det är svårt att förutspå vem som tar del av informationen och vid vilken tidpunkt.

Hur ska tillsyningsmännen hantera de besökare som endast läst det första av de två meddelandena, och som (i likhet med mig) bespetsat sig på tidigt morgonfiske? Ska de motas iväg med beskedet att återkomma efter kl. 9? Eller tvingas lösa fiskekort till fullpris för några futtiga timmar? Någon vidare goodwill lär sådana åtgärder inte skapa, varken för Sportfiskarna eller för Kvarnsjön som fiskevatten.
|