Kvarnsjöpremiär

Lördagens premiär i Kvarnsjön blev en ganska stillsam affär, fjärran från förra årets jippobetonade tillställning med gratis fiske, test av utrustning och utlåning av båtar. Så stillsam att jag framåt åtta-tiden började fundera på om jag möjligen tagit fel på datum, för inte förrän då dök de första besökarna upp. Och fler än tre andra flugfiskare infann sig inte fram till dess att jag avbröt fisket strax efter klockan tolv.

Och hur var då fisket? Fisket var gott får man lov att säga. Vattentemperaturen låg på ynka fem grader, men trots detta syntes åtminstone tre vak. En del fjädermyggor syntes i luften på vindskyddade platser. Flertalet fångade fiskar var hanfiskar i lekdräkt, och de tog på både nymf (modell större med gummiben) och streamers. Jag fiskade med en långsam intermediate-lina, men valde att placera ett blyhagel på tafsen i det fall flugan inte var av guldskalletyp.

Som vanligt denna tid på året var den långa vasskanten utefter sjöns nordvästra sida produktiv; endast en fisk togs utefter den nordöstra strandsträckan. Till skillnad från förra året fanns ingen riktig hot-spot, utan fisken tycktes vara mer utspridd. Kanske beroende på att vind- och temperaturförhållanden var sådana att ingen ansamling av varmt ytvatten skedde inom ett begränsat område.

Kan även rapportera att både fiskgjusen och storlommen är på plats, och en annan fiskare vittnade om fångad fisk med kloskador i ryggen. Själv fångade jag en regnbåge som var svårt sargad i buken, sannolikt orsakat av en storgäddas angrepp.
P4120003
|