Dåligt drag i Kvarnsjön

Förstår inte vad det är med fisket i Kvarnsjön. Den här tiden på året borde det, enligt konstens alla regler, bara bli bättre och bättre. I stället blir det sämre och sämre. (Eller är det bara jag?!) Det är en smula ironiskt att antalet fiskare bara blir fler för varje helg som går, samtidigt som fisket går kräftgång. Parkeringen påminde idag om en smärre stormarknad!
PA080017
Jag avbröt fisket efter lite drygt tre timmar. På den tiden såg jag inte ett endast vak, men lyckades i alla fall fånga en (1) fisk. På streamer. Och sjunklina :-(.

Nåväl, det kan inte hjälpas; ibland får man göra avsteg från sina ideal för att slippa gå tomhänt från ett fiskevatten. Det tycktes som om fisken idag behövde utsättas för lite starkare stimuli än brukligt för att lockas till hugg. Och starka stimuli blev det. Jag är normalt inte mycket för att fiska med "julgransflugor", men det gav i alla fall resultat till slut.
PA080027
Av information på Sportfiskarnas hemsida att döma skedde den senaste isättningen den 28 augusti, dvs. för sex veckor sedan. Det kan möjligen vara en delförklaring, men säkerligen spelar även andra orsaker in. En fiskare jag mötte lyckades i alla fall ta en regnbåge på geting, just i gränsområdet mellan krusat vatten och lugnt vatten. Fisken hade då gäckat honom i ett par timmar. Att framhärda med torrfluga så lång tid med så få vak är verkligen berömvärt!
PA080033
Vi får väl se om det kanske blir en utsättning under kommande vecka, och jag hoppas att fisken då håller lika fin kvalitet som den gjort hittills under säsongen.
|