Blandad kompott i Kvarnsjön

Dagens fiske i Kvarnsjön gav fisk på både streamer, torrfluga och nymf. Vad gäller aktiviteten i ytan har trenden varit nedåtgående de senast veckorna; i dag var det färre antal vakande fiskar än vid båda mina tidigare morgonturer. Det var också färre kläckande fjädermyggor, och kanske även färre antal fiskar i sjön (det är nu nästan fem veckor sedan förra isättningen). Däremot var antalet fiskare betydligt fler vid denna tur ;-).
P9300013
Första fisken tog på streamer, men påslaget var lamt. Förstå efter att ha nafsat tre eller fyra gånger tog fisken ordentligt, och den var ganska spak i förhållande till storleken.
P9300026
Nästa fisk tog en halvdränkt Klinkhamer, och sista fisken tog en nymf fiskad i ytan. Förutom detta ett antal missade hugg, på alla tre flugtyperna. Två herrar som fiskade i varsin båt hade bra torrflugefiske och tog åtminstone två fiskar vardera på små torrflugor. Har man bara tålamod att vänta ut fisken ger det till slut resultat. En god idé kan vara att placera flugan just i gränsområdet mellan lugnvatten och krusat vatten, där regnbågen med viss förkärlek jagar. Men en av båtfiskarna tog också en regnbåge genom kast på vak alldeles i strandkanten.
P9300027
Fisken rör sig alltså fortfarande både ute på frivattnet och utefter stränderna. Vattentemperaturen i ytan låg i dag på 16 grader. Börjar känna mig en smula mätt på Kvarnsjön efter sex turer dit i rad, och nästa tur får nog gå till antingen Risebo eller Kilsbergen.
P9300050
|