Isfiskepremiär på Kvarnsjön

Mönstret upprepade sig även denna premiärdag - förvånansvärt många fiskare hade lockats ut på Kvarnsjöns is tidigt på morgonen. En fiskare jag träffade berättade att han varit på isen redan i gryningen (och då haft ett hugg, men sedan inget mer).

Hade sällskap på isen av Yuri, och vi fick förstås tillfälle att prova den nyinköpta isborren. Ruggigt vassa skär på borren, och nästan ingen kraft behövde anläggas vertikalt för att få de rakbladsvassa skären att ta sig ned genom kärnisen. Läste på Örsjöns hemsida att de har en säkerhetsregel som säger att isborren aldrig får läggas på isen, utan alltid måste borras ned vid sidan av hålet. Minns att jag då tänkte att det verkade en smula överdrivet, men icke så längre.

Efter ett par timmar tittade solen fram, men det var ändå rätt kyligt i luften (och inget annat är väl knappast att vänta i mitten av januari). Ingen fisk blev det heller, trots att vi var två som provade lyckan. Enligt vakten hade fisket inte varit särskilt bra på lördagen heller (den "officiella" premiärdagen).

Det blev trots allt en rätt härlig dag på isen, med sol och långa skuggor.
08_Jan
|