Gone fishing, no phishing

Äntligen har det blivit möjligt att köpa fiskekort till Kvarnsjön och Mellansjön på Ormingelandet via internet, till glädje inte minst för flytringsfiskare i Kvarnsjön. (Båtfiskare måste ju ändå hämta båtnycklar på OKQ8 i Gustavsberg, och kan då lika gärna köpa fiskekortet där.)

Tjänsten lanserades så sent som i dag och finns tillgänglig som en tjänst bland flera på Svenska Fiskevatten. Sportfiskarna står bakom webbplatsen och själva betalningen sker över en säker anslutning. Betalkort av typen Visa och Mastercard är godkända som betalningsmedel.

För att kunna köpa ett fiskekort via internetbutiken måste man registrera sig på webbplatsen, och själva fiskekortet skriver man efter köpet ut och tar med sig på turen. Mycket enkelt och smidigt!

Det bästa av allt när det gäller fiskekorten till Kvarnsjön är att du själv anger när det ska börja gälla. Från angivet datum och klockslag gäller fiskekortet sedan 24 timmar.
screenshot_05

Ytterligare en välkommen nyhet är möjligheten att köpa ett sextimmarskort till halva kostnaden (gäller endast Kvarnsjön). Idealiskt för den som vill ut på en tidig morgontur eller sen kvällsstur, när fisket oftast är som bäst. För sextimmarskortet gäller en fångstbegränsning om en (1) laxartad fisk, jämfört med tre för det dyrare tjugofyratimmarskortet.

Nästa steg blir kanske att införa fiskekortsförsäljning via SMS, som i ännu högre grad skulle inbjuda till fiske på stundens ingivelse.
|