Högsommarvärme i Kvarnsjön

I går blev det en kort kvällstur till Kvarnsjön. Vattentemperaturen i ytan har stigit från 16 grader till otroliga 21 grader, och detta innan det ens blivit midsommar! Solen och värmen är förstås välkomna på många sätt, men om det inte kommer en riktig ruskvädersperiod snart kan vi nog lägga flytlinorna på hyllan. Åtminstone fram till september.

Fisket var trögt, men jag lyckades till slut fånga en regnbåge på streamer (Appetizer) och snabbsjunkande lina. Dock skall sägas att ett fåtal fiskar trots allt visade sig i ytan, och i viken närmast klubbhuset kläckte en hel del större dagsländor. Många förordar nattfiske under högsommaren när vattentemperaturen stigit långt över fisken trivseltemperatur, men frågan är hur mycket yttemperaturen egentligen hinner sjunka under natten? Säkerligen kan man vid nattfiske i Kvarnsjön se fler vakande fiskar än under dagtid, men som vanligt tror jag att vaken är mycket spridda och att fisket kräver ett övermått av tålamod.

För att summera: Om man nu inte vill ägna sig åt sjunklinefiske i väntan på hösten finns väl egentligen bara två alternativ:
1. Tålmodigt invänta höstfisket, med början i september. Låter sig göras, om än motvilligt, för det har trots allt blivit många fisketurer sedan slutet av april.
2. Planera en juliexpedition till Jämtland eller Lappland. Ter sig lockande, även om det förstås kräver en hel del förberedelser. Samt förhandlingsarbete på hemmaplan ;-).

Vi får väl se vad det blir. Det kan nog hursomhelst dröja innan uppdateringar sker på denna sida. Tills dess - Tight Lines! Knekk og brekk! Skitfiske!
|